Project Description

Loading...

MICROHYTTA LIVING ROOM – OPPLEV ÅRSTIDENE INNE OG UTE

Å bo året rundt på en bilfri øy, så tett på naturen og elementene, gjør noe med en. Av dette vokste konseptet om Living Room frem. Living Room er en moderne og vedlikeholdsfri ferdighytte på 16m2. Med svalgang rundt hytta, er totalt areal på 42 m2. Mikrohytta er lunt rede om vinteren og et luftig naturrom sommerstid.

SMART DESIGN
Bygget er konstruert med Hunton Veggsystem™ Isolasjonen er trefiberisolasjon, også fra Hunton. Takutstikk beskytter mot regn og snø, og gir effektiv solskjerming sommerstid. Svalgangen og tofløyet dør i glass, legger tilrette for flytende overgang mellom inne og ute. Hytta kan utformes med flere dører etter behov. Innenfor enkle rammer forsterkes opplevelsesverdien av å være i og med naturen.

KUNDETILPASSET
Mikroytta kan fås med mye tilleggsutstyr etter kunders ønske: Utekjøkken, vedfyring, blomsterkasser, dører, vindu, solcellepanel og solskjerming. Tanken er at kunden er med på å utforme hytta etter egne behov. Living Room er tenkt til verksted, gjestehus, skrivestue, ekstrarom, eller annet. Et pusterom i naturen hvor kunden ser sitt behov.

SUNT OG BÆREKRAFTIG BYGG
Living Room har en komplett gjennomgående miljøprofil; fra design til materialvalg. Bygget står på søyler som er minst ressurskrevende. Kombinasjonen av industrielle zero-waste produkter og vedlikeholdsfri kjerneved i furu, sammen med diffusjonsåpne vegger fra Hunton, gjør Living Room til et svært bærekraftig bygg. Resultater er også at inneklima er astma- og allergivennlig.

Hytta er ekstremt ressurseffektiv og har derfor et meget lite miljøfotavtrykk. Den tar liten plass i naturen, arealmessig og også visuelt, med naturlig grånende tak og vegger.

Designer: Christophe Pinck
Areal: 16m2
Fullareal m svalgang: 42m2

Kledning: Kjerneved fra Odeltre
Bœrekonstruksjon i heltre og limtre: Hunton™
Trefiberisolasjon: Hunton Trefiberisolasjon™
Fibergipsplater
Vinduer og dører: Gjeving Trevare

Besøke Living Room?
Fullskala prototype kan etter avtale besiktiges
på Sandøya. Bygget er i bruk som showroom og
verkstedsutsalg for strikkedesigner Løvøens Lam.

Har du spørsmål vedrørende Living Room?
Kontakt designer Christophe: 47172115.